הדר דף הבית בלי JCI

אל תדלגו על בדיקות אבחנתיות

מצב המלחמה המתמשך גורר לא פעם דחייה וחוסר הגעה לבדיקות מעקב ובדיקות אבחנתיות. לרגל חודש המודעות לסרטן, קוראת מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר ולריה סמניסטי לציבור הרחב: "אל תדלגו על הבדיקות האבחנתיות. הן מצילות חיים"
25/02/2024

ד"ר ולריה סמניסטי
 


המצב הביטחוני השורר במדינה מאז 7 באוקטובר גורם למרביתנו תחושת פחד וחרדה. בימים הראשונים ללחימה היו התחושות בעוצמות גבוהות ותחושת בלבול ריחפה מעל ראשינו. עם הזמן, נאלצנו לחזור לשגרה, עד כמה שניתן.

 

"גם בתקופת הקורונה הרבה אנשים לא הקפידו לעשות בדיקות תקופתיות, וכתוצאה מכך הייתה עלייה במספר האבחונים של מחלות ממאירות בשלבים מתקדמים של המחלה. חשוב להבין כי בדיקות אבחנתיות לא פעם מונעות את התפתחות הסרטן, לדוגמה, בבדיקת קולונוסקופיה ניתן להסיר פוליפ בזמן. אם אותו מטופל היה מתמהמה ומתעכב עם הבדיקה, הפוליפ יכול היה להתפתח לכדי גידול סרטני במעי ואף לשלוח גרורות בגוף", מסבירה מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר ולריה סמניסטי.

 

יצוין כי לאורך כל התקופה, המשיך צוות המכון האונקולוגי לפעול כרגיל ולקבל חולים באשר הם, לרבות מפונים מאזור הדרום שהגיעו כדי לקבל טיפול. "יצרנו קשר עם הרופאים המטפלים שלהם והמשכנו להעניק להם את פרוטוקול הטיפול שלהם כדי לוודא את המשך הרצף הטיפולי. בעתות מלחמה, המחלות לא נעלמות ואף יכולות להחמיר את המצב. הסטרס והלחץ ידועים כגורמי השפעה שליליים על מצב הבריאות, לצד אכילה רגשית וחוסר פעילות גופנית, שאופייניים למצבי סטרס, חוסר ודאות וחרדה".

 

"כל אדם צריך לגלות אחריות לבריאותו ולוודא שאכן עושה את כל הבדיקות האבחנתיות הרלוונטיות עבורו, בין אם מדובר בבדיקת דם סמוי בצואה, בדיקות דם תקופתיות, בדיקה גינקולוגית, קולונוסקופיה או ממוגרפיה. ככל שהממצא, אם קיים, יתגלה בזמן מוקדם יותר, כך הסיכוי למנוע סרטן גדול יותר. לחלופין, אם כבר התפתח גידול ממאיר, הסיכוי להסירו גבוה יותר", מציינת ד"ר סמניסטי.

 

לסיכום, אין לדעת כמה זמן עוד תימשך המלחמה וכיצד תיגמר ולכן חשוב להקפיד לבצע בדיקות אבחנתיות ובמידה ומתגלה תסמין חדש, יש להגיע לבירור רפואי בהקדם ולא להגיד "עכשיו זה לא הזמן".

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד