דלג על Banners
Banners
לוגו וסלוגן חדש דף הבית
דלג על בר עליון משנה
בר עליון משנה
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על בר עליון
בר עליון

סופגניות או לא להיות?

שרה שטרן-קטיעי ואלונה פרנקל, דיאטניות מהמרכז הרפואי הלל יפה, מגישות: מתכונים מופחתי שמן לסופגניות, כולל הערכים הקלוריים שלהם ומספר טיפים לשמירה על הגזרה מפני התענוג המטוגן
12/12/2011
 
אכלתם? נהניתם? עכשיו שלבו פעילות גופנית. סופגניות

כשאומרים "חג החנוכה", אצל רובנו מיד עולה תמונה של ערימת סופגניות ריחניות מנוקדות בריבה ומצופות באבקת סוכר. במקביל, אי אפשר גם להימנע מלחשוב על השמן, זה שהיה בכד ונתן אור במשך שמונה ימים ועכשיו בעיקר אחראי לתוספת הקלוריות הכרוכה בטיגון הסופגניות.

 

אז איך נשמור על משקל בחנוכה ונימנע מזלילה מיותרת? שרה שטרן-קטיעי ואלונה פרנקל, דיאטניות ביחידת הדיאטה של המרכז הרפואי הלל יפה, מציעות: כך תיהנו מסופגניות בחנוכה בלי להשתולל:

  1. הקפידו לבחור את הזמן והמקום. לא כל סופגנייה "שווה" את הקלוריות. יש סופגניות טריות יותר או פחות, טריות יותר או פחות וכן הלאה.
  2. תכננו מראש לוח זמנים לאכילת הסופגניות. זה נשמע אולי מבצע לא פשוט, אבל המטרה היא כאן לבצע בקרה של מה נכנס לכם לפה ומתי. בנוסף, אתם יכולים להחליט שבארוחה אתם מורידים מעט בכמות על מנת שבעת הדלקת הנרות תוכלו לאכול סופגנייה וזה לא יפגע משמעותית בצריכת הקלוריות שלכם.
  3. אם קיימת אופציה לבחור בין סופגניות אפויות לבין סופגניות מטוגנות – בחרו באפויות.
  4. גם אם ידוע לכם כי אתם עומדים להגיע לאירוע שיהיו בו מזונות מפתים (וסופגניות) אל תימנעו מארוחה משביעה לפני כן. דווקא הגעה לאירוע כאשר אתם שבעים תאפשר לכם שיקול דעת ראוי, וכך תיבחרו מה ראוי "לבזבז עליו קלוריות" ותימנעו מזלילה.
  5. אכלתם, נהניתם – מצוין. שלבו שגרת פעילות גופנית על מנת לעזור לגוף להתמודד עם התוספות.

לדעת מה "נכנס לכם לפה" – מתכונים לסופגניות וערכים קלוריים 

רק כדי שתדעו מהם הערכים הקלוריות של הסופגניות, צירפנו שני מתכונים לסופגניות. הערכים התזונתיים חושבו עבור יחידה אחת. ההבדל העיקרי (חוץ מהטעם, המילוי, ועוד...) הוא בגודל, בכמות השומן שספגו וכמובן בקלוריות.

 

מתכון לסופגניות "קלאסיות" מבצק שמרים: 

חומרים: 

40 גר' שמרים

1 כף סוכר

1/2 כוס מים פושרים.

4 כוסות קמח

3 כפות סוכר

2 כפות שמן

3 חלמונים

3/4 כוס מים

2 כפות שמנת או ברנדי

1/2 קליפת לימון מגוררת

קורט קמח.

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את הסוכר, השמרים והמים ומשהים כ-10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לתסוס.
  2. מכניסים לקערה את כל שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מהדפנות של הכלי. מכסים ומחכים כשעה או יותר עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו. אפשר ללוש במערבל חשמלי עם זרוע מתאימה לבצק. יש לרדד עלה בעובי 1-2 ס"מ, לקרוץ עיגולים בכוס ולסדר אותם על משטח ולחכות שיתפחו שוב, כ- 20 דקות נוספות.
  3. יוצקים לסיר עמוק שמן בגובה של 5 ס"מ לפחות ומחממים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם משני הצדדים. חשוב להקפיד שהפעולה לא תהיה מהירה מדי או איטית מדי, כדי שהסופגניות יהיו מוכנות, אבל לא יספגו יותר מדי שמן.
  4. מעבירים לכלי עם נייר סופג ומזריקים  את הריבה (או שלא...). בוזקים מעט אבקת סוכר.

 

קק"ל

גרם חלבון

גרם פחמימות

גרם שומן

370

3.8

27.9

26

 

 

מתכון לסופגניות אפויות: 

חומרים: 

קוביית שמרים טריים (אפשר להמיר בשקית אחת של "שמרית" או ב-2 כפות שטוחות של שמרים יבשים)
חצי כוס סוכר
200 מ"ל חלב פושר
חצי ק"ג קמח רגיל
ביצה אחת
שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה רכה מאוד, כמעט נוזלית
חצי כפית קליפת לימון מגורדת דק דק (לא הכרחי)
שמינית כפית מלח

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים יחדיו את השמרים, החלב הסוכר וכחצי כוס קמח מסה"כ הקמח, נותנים לשמרים לתסוס כ-20 דקות.
  2. מוסיפים את שאר הקמח, הביצה וסוכר הווניל ולשים לבצק אחיד וגמיש.
  3. מניחים בקערה. אפשר "ללטף" את הכדור שנוצר עם ידיים משומנות כדי ליצור שכבה שמנונית. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הכמות של הבצק.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים לעובי 11/2 ס"מ. בשלב זה אפשר לרדד לעלה בעובי 1 ס"מ ולקרוץ במחצית אחד עיגולים לשים ריבה לקפל את העלה השני ואז לקרוץ סביב כל גבעה שנוצרה עקב הריבה (אפשר להזריק את ריבה גם רק לאחר ההכנה).
  5. מרפדים תבניות לתנור בנייר אפייה, רצוי להבריש על הנייר מעט שמן. מניחים על המגשים סופגניות במרווחים נאים, על מנת שיהיה להן מקום לתפוח. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות ואופים כ- 25 דקות או פחות – לבדוק מתי הסופגניות זהובות ותפוחות.
  6. אחרי שהן מוצאות מהתנור, אפשר להבריש את הסופגניות במעט חמאה מומסת ולבזוק עליהן אבקת סוכר.

 

 

קק"ל

גרם חלבון

גרם פחמימות

גרם שומן

לפי 30 יחידות

106

2.3

17

3.1

לפי 20 יחידות

160

3.5

25

4.7

 

 

 

חג אורים שמח! 

 

לשירות הדיאטה של המרכז הרפואי» 

 

 

 
הדפסשלח לחבר

עוד ב"מה חדש"

דלג על Banners
Banners
בית ספר לסיעוד
דלג על Banners
Banners
נשים ויולדות
דלג על Banners
Banners
ילדים
דלג על Banners
Banners
רפואה משלימה
דלג על Banners
Banners
טיפ יומי
דרונט בניית אתרים
דלג על בר תחתון
בר תחתון
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד