הדר דף הבית בלי JCI

הלל יפה: עשרות אנשים הגיעו בשל האובך

ביממה האחרונה הגיעו להלל יפה עשרות מבוגרים וילדים עם בעיות נשימה. 8 מהם אף אושפזו להמשך טיפול, ביניהם אביו של סגן מנהל המחלקה לרפואה דחופה, שבעצמו טיפל במרבית המקרים
8/02/2012

 

מזג האוויר האביך הביא למרכז הרפואי הלל יפה עשרות פניות של בני אדם שהתלוננו על קשיי נשימה חריגים מהרגיל. מדובר בכ- 20 מקרים של בני אדם הסובלים מקשיי נשימה ברמות חומרה קלה עד קשה שהגיעו לחדר המיון הגדול, וכן כ- 3 מקרים של ילדים שהגיעו לחדר מיון ילדים. 8 אושפזו, אחד במצב בינוני שנזקק להנשמה.

 

 

בין הפונים היה גם פיטר פסצ'יאנסקי בן ה- 80, אביו של סגן מנהל המחלקה לרפואה דחופה – ד"ר פבל פסצ'יאנסקי. פיטר חולה במחלת ריאות כרונית שמזג האוויר האביך גרם להתפרצותה.

 

 

ד"ר פסצ'יאנסקי מספר כי אחותו יצרה עימו קשר בבוקר ואמרה שהיא מגיעה עם אביהם למיון עקב קשיי הנשימה הקשים. "מאתמול בדקנו כבר עשרות מקרים של אנשים שהגיעו עם קשיי נשימה בגלל האובך בחוץ", מספר ד"ר פסצ'יאנסקי, "אך האופציה שאצטרך לטפל גם באבי בהחלט לא עלתה בראשי, אני מודה. כשהוא הגיע בדקתי אותו ולאחר מכן הוחלט כי יקבל טיפול אינהלציה ויאושפז להמשך השגחה". 

 

 

ד"ר פסטיאנסקי (מימין) בודק את אביו, פיטר, בחדר המיון בזמן טיפול אינהלציה

 

 

ד"ר ג'לאל אשקר, מנהל המלר"ד, מסביר כי הפניות הרבות הן ללא ספק תוצר מובהק של מזג האוויר הלא שגרתי. "דרכי האוויר שלנו מורכבים משריר המבצע בשגרה פעולה שאין לנו שליטה עליה. כאשר שריר זה מגורה על ידי חלקיקי אבק או פיח, נגרם כיווץ ועל ידי כך היצרות של דרכי האוויר הקטנות. פעולה זו יוצרת גם שיעול וקוצר נשימה גובר", הוא מבהיר, "מי שסובל מאסתמה, מחלה כרונית נשימתית, ובוודאי ילדים, שדרכי הנשימה שלהם לא מפותחות, סובלים יותר במזג אוויר שכזה, וחלקם מגיעים אלינו לשם קבלת טיפול".

 

 

גם למלר"ד ילדים הגיעו במהלך הלילה מספר ילדים עם בעיות נשימה. ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים של "הלל יפה", מספרת: "מתוך כמה עשרות, 3 מקרים היו במובהק תוצר ישיר של מזג אוויר. את אחד מהילדים, ילד בן 8 שסובל מאסתה, החלטנו לאשפז לשם קבלת טיפול תומך והשגחה. מצבו בבוקר השתפר ואני מניחה שהוא ישוחרר לביתו ביממה הקרובה".

 

 

ד"ר קליין מדגישה שכאשר נוצר מזג אוויר שכזה יש לשים לב לפעולות הבאות: אם מספר הנשימות עולה על 40 לדקה אצל ילד שהוא מעל לגיל שנה אזי יש לפנות למוקד רפואי לצורך אבחון וטיפול. אם הילד מכחיל או אפאטי ופחות ערני, אז כמובן שרצוי לפנות במהירות לחדר מיון.

 

 

"הטיפול המקובל", אומרת ד"ר קליין, "הוא שימוש באינהלציות שמרחיבות את דרכי הנשימה (הסימפונות) ומסייעות להחזיר את הנשימה לסדרה".

 

 

ד"ר אשקר וד"ר קליין ממליצים שניהם כי במזג האוויר הנוכחי ובמזג אוויר אביך בכלל רצוי בעיקר להשאיר את החלונות סגורים ולהימנע מלצאת החוצה, במיוחד לאנשים בעלי תנגודת גוף ירודה, לחולים במחלות ריאתיות, לנשים בהריון, קשישים, וכמובן לילדים ולפעוטות.

 

לפורום רפואה דחופה»

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד