הדר דף הבית בלי JCI

כואב, אבל פחות

שירות הכאב ב"הלל יפה" מחדש פנים: הרחבת שירותים, מתן ייעוץ, מרפאת כאב בכל מחלקה, עבודה משותפת עם מחלקת הרדמה ושת"פ עם המרפאה לרפואה משלימה
31/12/2012

 

ד"ר ריבר: "המודעות לנושא הכאב הכרוני עלתה, וכבר אי אפשר להתייחס אליו כאל 'לקחת כדור וזה יעבור'"

שירות הכאב במרכז הרפואי הלל יפה חידש לאחרונה את פניו עבור מאושפזיו ועבור המטופלים במרפאות השונות. השירות הרחיב את השירותים הניתנים בתחום הכאב החריף והכאב הכרוני, הוסיף מתן ייעוץ לטיפול בכאב אחרי ניתוחים, התייחסות לכאב כרוני במאושפזים במחלקות השונות והפעלת מרפאת כאב ונאמני כאב בכל מחלקה. כמו כן, עובד השירות בשיתוף פעולה עם המרפאה לרפואה משלימה של "הלל יפה", עם מחלקת הרדמה ועוד. בראש השירות עומד ד"ר ירון ריבר, מנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי.

 

"אחרי ניתוח, במהלך אשפוז במחלקה פנימית, במסגרת מרפאתית וכו' – נושא הטיפול בכאב, ובעיקר בכאב המוגדר ככרוני (כאב הנמשך מעל לחצי שנה), הוא עניין הדורש התייחסות מיוחדת ורבת פנים. הוא משלב ידע בתחומי הרפואה הפנימית, הנוירולוגית ובתחום ההרדמה, והתייחסות פרטנית לכל אדם הסובל מכאב בסיטואציות השונות", מסביר ד"ר ירון ריבר. "כיום, המודעות לנושא הכאב הכרוני עלתה, וברור כי אין אפשרות להתייחס לנושא הכאב כאל 'לקחת כדור וזה יעבור', אלא מדובר בעניין מורכב מזה, שדורש התייחסות של גורמים שונים בתחום הרפואה הקונבנציונאלית והאלטרנטיבית".

 

במסגרתו החדשה (ובחלקה – הוותיקה) מרכז שירות הכאב המחודש תחתיו מספר גורמים נפרדים שפועלים בצוותא על מנת לספק את הנדרש בתחום זה בבית החולים, בהתאם לצורכי המערכת: 

  • אחות מתאמת לשירות – שתשמש ציר מרכזי בתיאום בין הגורמים השונים בבית החולים בתחום זה, בהתאם לדרישות מהמחלקות השונות, כולל הדרכות לצוותים, עדכוני מידע ועוד. 
  • מרפאת כאב – מרפאה שקיימת מספר שנים. המרפאה פועלת שלוש פעמים בשבוע (בימים ב,ג,ד) ובה רופא מתחום ההרדמה, הפועל בשיתוף המכון הנוירולוגי. 
  • מרפאת כאב ראש צוואר – המופעלת על ידי ד"ר ריבר.  
  • כאב חריף – מנוהל בראשותו של ד"ר אנטולי סתו, רופא מרדים ומנהל יחידת ההתאוששות. מתן מענה, בעיקר תרופתי, בתחום הכאב החריף למאושפזים בבית החולים.  
  • מתן ייעוצים משולבים – נוירולוגיה, הרדמה ורפואה פנימית עבור מאושפזים שונים במחלקות – לאחר ניתוחים, חולים על ערש דווי.  
  • מרפאה לרפואה משלימה – מרפאה הפועלת זה שנים רבות בבית החולים, שיכולותיה ישולבו בעתיד, באופן דו ערוצי: חולים יוכלו ליהנות מיתרונות הרפואה הקונבנציונאלית והאלטרנטיבית והשילוב ביניהן, שיכול כיום לסייע משמעותית לסובלים מכאב כרוני.  
  • פורום כאב אשר בו אפשר יהיה לדון בחולים עם תסמונת כאב בעייתית, להציג נתונים מהספרות המדעית, ולשתף בהם בעלי מקצוע שונים במוסד אשר יש להם זיקה לטיפול בכאב או עניין כלשהו בנושא. 

"מרבית השירותים הנ"ל היו קיימים בבית החולים", מציין ד"ר ריבר, "ריכוז הצרכים של המחלקות השונות על ידי אחות אחראית אחת, והעובדה שישנה סמכות רפואית של המחלקה הנוירולוגית ליצירת כתובת שתיתן שירות כוללני בנושא הכאב, הוא השינוי העיקרי. זה מאפשר לסגל ניתוב שאלות בנושא כאב וקבלת תשובות מהסמכות המתאימה ביותר, תוך ניהול נכון ומיטבי של העניין במטרה להקל על כאב של המטופל – במרפאות או במחלקות האשפוז".  

 

המטרות של השירות הן מתן מענה למטופלים מאושפזים ולמטופלים המגיעים אמבולטורית, וכן ליצור העצמה של הידע המוסדי בקרב הצוות המקצועי ושיתוף פעולה בין כל הגורמים המתאימים. 

 

כיצד מגיעים לשירות הכאב בבית החולים? 

למאושפזים בבית החולים הייעוץ ניתן כחלק מהאשפוז על פי החלטת הצוות המטפל ובאמצעות האחות מתאמת שירות הכאב. פנייה לשירות הכאב מחוץ לבית החולים יכולה להיעשות על ידי פנייה ישירות למרפאה הנוירולוגית בטלפון שמספרו: 04-6304262.  

ההגעה למרפאת הכאב מחייבת הפניה של רופא משפחה וטופס התחייבות מקופת החולים שאליה שייך המטופל.  

  

 

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד