הדר דף הבית בלי JCI

זהירות! פורים לפניך

מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר עדי קליין מספקת מספר עצות בכדי שחג הפורים הבא עלינו לטובה יעבור בשלום
11/03/2019

 
ד"ר עדי קליין

בסוף השבוע הבא נחגוג את חג הפורים על שלל תחפושותיו, מאכליו ושמחותיו. רגע לפני שהחג, שהוא אחד השמחים שיש, נכנס בשערינו, מובאות לפניכם מספר עצות שימושיות של ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים במרכז הרפואי הלל יפה, שיאפשרו לאווירה ההיתולית של החג להישאר כזו:

 

1. הימנעו מתחפושות דליקות - ישנן תחפושת העשויות מחומרים דליקים במיוחד, כגון מלמלות, פלסטיק דק, ניירות, צמר גפן ועוד. לעניין זה, רצוי לנסות להימנע מתחפושות העשויות מחומרים שנוטים להידלק בקלות. אם בכל זאת נעשה שימוש בחומרים כאלו, יש להקפיד כי התחפושת תהיה ניתנת לתלישה בקלות במידת הצורך.

 

2. משחקים בנפצים - חשוב להבין כי החומר הקיים בתוך הנפצים רגיש לתנודות חום, ולכן כל פעולה יכולה לגרום לעליית הטמפרטורה בסביבת הנפץ ולהפעילו ללא התראה. ההמלצה היא, כמובן, להרחיק נפצים מטווח ידיהם ועיניהם של הילדים, ולא לעודד אותם לשחק בהם, בכדי להימנע מכוויות מיותרות, אפילו הקטנות ביותר. אם בכל זאת אירעה כוויה ממשחק בנפצים או מתחפושת שהתלקחה, רצוי למהר לשטוף את האזור במים קרים. בשום פנים ואופן לא לעשות שימוש בחומרים מחטאים כגון אלכוהול. אלו יכולים רק להגביר את הנזק שכבר נגרם. כמו כן, חשוב ביותר להגיע בהקדם למיון להערכת המצב ולקבלת טיפול מתאים.

 

3. תחפושות עבור תינוקות ופעוטות - חשוב להקפיד שהתחפושת לא תכלול חרוזים קטנים או דברים מתפרקים, בכדי שהילד לא יבלע בטעות חלק מהתחפושת והדבר יגרום לחנק.

 

4. קעקועים זמניים ואיפור – שימוש באיפור ראוי ואיכותי, ושאינו פג תוקף, חשוב על מנת שלא תיגרמנה אלרגיות כלשהן. לכן, רצוי מאוד להימנע מקעקועי חינה, הנחשבים לקעקועים זמניים. אנשים רבים אינם מודעים לכך שקעקועי חינה עלולים לגרום להתפתחות של אלרגיה חריפה שנגרמת מהחומר הקיים בחינה. זוהי אלרגיה שמתפתחת במהירות וגורמת למעין כוויה בעור ואף משאירה פעמים רבות צלקות לעד. בכל מקרה שאכן מתרחשת תגובה אלרגית אצל הפעוט או הילד, יש לשטוף את המקום במים וסבון (בסיסי) בלבד, להימנע ממריחת קרמים קוסמטיים ולגשת לרופא על מנת לקבל תרופה אנטי-אלרגנית כלשהו או טיפול.

 

5. שתיית אלוכוהול - לאלכוהול השפעה על מערכת העצבים המרכזית. הדבר תלוי, כמובן, בכמות שאנו שותים ובריכוז האלכוהול בדם לאחר השתייה. בילדים ונוער, בגלל משקלם הקטן יחסית לאדם מבוגר, השפעת האלכוהול מהירה יותר והרסנית יותר, ויש לה גם השפעה התנהגותית הרסנית. כמו כן, אלכוהול עלול להשפיע באופן שלילי על התפתחות מערכת העצבים. ידוע כי מערכת העצבים המרכזית מתפתחת במהלך כל החיים – חשיפה לאלכוהול בגיל צעיר ומגיל צעיר, גורמת להשפעה שלילית על מערכת העצבים ולפגיעה בה בטווח הקצר ובוודאי בטווח הארוך. האחריות של ההורים במניעת מנהג שתיית "עד דלא ידע", קריטית.

 

שיהיה לכולנו חג שמח!

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד