הדר דף הבית בלי JCI

נגיף או חיידק? התשובה תוך 15 דקות בלבד

מכשיר שפותח על ידי חברת MeMed מספק לרופאי המרכז הרפואי הלל יפה תשובה מעבדתית מהירה, תוך רבע שעה בלבד, אם מקור הזיהום נגיפי או חיידקי. הלל יפה הוא בין המרכזים הבודדים בעולם שבהם מבוצעת הבדיקה החדשנית
8/08/2021

"היכולת להבחין בין גורם מחלה נגיפי או חיידקי הינה מהותית למתן טיפול מיטבי", כך על פי מנהלת היחידה למחלות זיהומיות ומניעת זיהומים במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר מיכל שטיין ומנהלת אגף הילדים ד"ר עדי קליין, שהיו שותפות לתהליך הטמעת הבדיקה במעבדות בית החולים. "מחד, איננו רוצים לפספס בטעות מחלות הנגרמות על ידי חיידק, ומאידך, אנו מעוניינים להפחית שימוש יתר באנטיביוטיקה, שעלול להזיק הן למטופל והן לגרום להיווצרותם של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה".

 

"כיום הכלים העומדים לרשות הרופא בתהליך אבחון מקור הזיהום הם, בין השאר, בדיקה פיזית של הרופא, בדיקות מעבדה והדמיות. על בסיס התוצאות המתקבלות, ובשילוב שיקול דעת רפואי, מחליט הרופא אם לטפל באנטיביוטיקה וכיצד. עם זאת, בדיקות אלה לא תמיד מספקות תשובה חד-משמעית לגבי מקור המחלה, חיידקי או נגיפי. מהבחינה הזאת, המכשיר והבדיקה שהוא מאפשר, מסייעים באופן משמעותי ביותר בתהליך קבלת ההחלטות".

 

במהלך העשור האחרון, יצרה חברת MeMed שיתופי פעולה עם מוסדות מחקר ורפואה מובילים בעולם, לרבות הצבא האמריקאי והאיחוד האירופי, לצורך בדיקת יעילותה של בדיקת ה-MeMed BV ותיקופה. לאחרונה קיבלה הבדיקה אישור לשיווק מסחרי בישראל ובאירופה. המרכז הרפואי הלל יפה הנו אחד מבתי החולים הראשונים בארץ ובאירופה שבהם הבדיקה כבר מוטמעת בשגרת העבודה בחדרי המיון ובמחלקות.

 


עובדת אגף המעבדות בהלל יפה אתי לוי מבצעת את הבדיקה במכשיר ה-MeMed

 

בשנת 2015 פותח הדור הראשון של הבדיקה ובוצעו מחקרים רבים לתיקופה. המרכז הרפואי הלל יפה לקח חלק מרכזי בתהליך זה. "במתכונת הדור הראשון בוצעה הבדיקה במחלקת ילדים וארכה כשלוש שעות וחצי עד לקבלת התשובה", מסבירה מנהלת אגף מעבדות במרכז הרפואי הלל יפה ד"ר מענית שפירא. "בנוסף, דרשה הבדיקה תשומות רבות של כוח אדם מיומן ולכן בוצעה רק פעם אחת ביום.

 

כיום, עם הטמעת הדור השני והכנסת מכשיר ה-MeMed Key, ניתן לקבל תשובה לשאלת האבחנה תוך 15 דקות בלבד. בנוסף, הפך תהליך הרצת הבדיקה למהיר, פשוט ונוח למשתמש. הבדיקה מתבססת על טכנולוגיה פורצת דרך המשלבת בינה מלאכותית ומדידת חלבונים של מערכת החיסון, בדיוק של למעלה מ-90%.

 

"המכשיר בודק רמות של שלושה חלבונים במערכת החיסון ובעזרת אלגוריתם מחשב את הסבירות לזיהום חיידקי או נגיפי. בכך הוא מסייע לרופא באבחנה הקלינית וכן מונע שימוש יתר או שימוש חסר באנטיביוטיקה. המכשיר פועל 24/7 וניתן להפעלה על ידי כל עובד מעבדה שהוכשר לכך, מקצר משמעותית את זמן קבלת התוצאה ומסייע לרופא בחדר המיון לקבל החלטה מושכלת לגבי הטיפול הרצוי", מוסיפה ומסכמת ד"ר שפירא, "ללא ספק מדובר בכלי ייעול למטפל ולמטופל".

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד