הדר דף הבית בלי JCI

תינוק בן שבועיים עבר בהצלחה ניתוח לפתיחת חסימת קיבה

התינוק, שנולד בניתוח חירום בשבוע 31 להיריון, אובחן עם חסימה מוחלטת של מוצא הקיבה ונותח לשחרור החסימה כשהוא במשקל 1,400 גרם בלבד. הניתוח עבר בהצלחה וכעת התינוק יונק חלב אם ועולה במשקל
14/08/2022

למרכז הרפואי הלל יפה הגיעה יולדת בשבוע 31 להריונה עם צירים מוקדמים. בסקירת מערכות שעברה במהלך ההיריון, עקב ריבוי מי שפיר וקיבה מורחבת, עלה חשד גבוה לחסימה במוצא הקיבה של העובר. עם זאת, העובר המשיך לגדול ולהתפתח ברחם. בעקבות האטה בדופק של העובר, הובהלה היולדת בדחיפות לניתוח קיסרי חירום והתינוק נולד במצב טוב ואושפז להמשך טיפול בפגייה.

 

בבדיקת אולטרה-סאונד של מערכת העיכול והדמיה עם חומר ניגוד אבחנו הרופאים כי לתינוק קיבה מנופחת ומורחבת וכי הוא סובל מחסימה מלאה בשוער הקיבה. ד"ר מיכאל מדבדב, כירורג ילדים במרכז הרפואי הלל יפה, שבדק את התינוק, החליט להמתין עם הניתוח עד שיגיע למשקל של 1.5 ק"ג לפחות. לאחר שראה כי התינוק לא עולה במשקל תחת הזנה תוך-ורידית, החליט ד"ר מדבדב לנתח את התינוק על אף גילו הצעיר ומשקלו הנמוך (1,400 גרם).

 

בניתוח, שהתקיים יחד עם ד"ר סילביה פולדי, רופאה בכירה במחלקת יילודים ופגים, נראתה מחיצה עבה אשר חסמה את היציאה מהקיבה למעי. ד"ר מדבדב ביצע כריתה של המחיצה, הצליח לשחרר את החסימה ולשחזר שלמות אנטומית של האזור המנותח בהצלחה. כעבור חמישה ימים, החל התינוק לינוק לראשונה חלב אם ואף עלה במשקל.

 

ד"ר מדבדב מציין כי מדובר במום מולד נדיר מאוד: "שכיחות התופעה היא אחד ל-100 אלף לידות. חשוב להבין כי ברגע שתינוק נולד עם חסימה מלאה במערכת העיכול העליונה, ההזנה נעשית דרך הווריד בלבד, לא מתאפשר מעבר מזון ונוזלים למעי, כך שהתינוק אינו יכול לאכול כמו תינוק רגיל".

 

לדברי ד"ר פולדי, "עקב החסימה הגבוהה והפגות, היה חשש שרוב מערכת העיכול לא התפתחה והבשילה כמצופה. לשמחתנו, לאחר הניתוח הפג אוכל, סופג היטב את חלב האם ועולה במשקל".

 

כעת התינוק מרגיש טוב ומאושפז להשגחה בפגייה של בית החולים.

 


מימין לשמאל: ד"ר סילביה פולדי, האם והתינוק הזעיר זוהיר וד"ר מיכאל מדבדב בפגיית הלל יפה

 
הדפס

עוד ב"מה חדש"

הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
חיוג מקוצר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד