דלג על Banners
Banners
לוגו וסלוגן חדש דף הבית
דלג על בר עליון משנה
בר עליון משנה
דלג על חיפוש
חיפוש
דלג על בר עליון
בר עליון

לאכול ארוחת חג ולשמור על הגזרה

השילוב של מצות, יין וחבילות שי מלאות כל טוב עלול לשבור לכל אחד מאיתנו את הדיאטה שכה התאמצנו לשמור עליה. שרה שטרן קטיעי, מנהלת שירותי הדיאטה במרכז הרפואי הלל יפה, מנסה לעזור לכם עם כמה טיפים ועצות לקראת ארוחת הפסח

בסך הכול שמונה ימים נמשך חג הפסח, אבל למי שמנסה לשמור על דיאטה או על תפריט מאוזן שמונת הימים האלו עלולים להיות אתגר לא קטן, וזה עוד לפני החישוב הקלורי של המצות.

 

אז איך נמנעים מכל הפיתויים שמביא איתו החג – החל מהמצות המטוגנות וכלא בחבילות השי והיינות המשובחים? הרי לכם מספר עצות שימושיות ותפריטים אפשריים כפי שממליצה שרה שטרן קטיעי, מנהלת שירותי הדיאטה במרכז הרפואי הלל יפה:

 

נסו להימנע מביטול שגרת תפריט הדיאטה שביצעתם עד כה.

רצוי לבדוק מה ערכה הקלורי של ארוחת ליל הסדר. כמו כן, תפריט ארוחת הפסח הוא לרוב תפריט ידוע מראש החוזר על עצמו בשינויים קלים בכל שנה. במידה שלא אתם המארחים, נסו לבדוק מראש את ההיצע בארוחת החג עצמה וכך תוכלו לבחור מראש על מה לוותר ועל מה לא. לחלופין, בדקו את האפשרות להחלפת מטעמים מסוימים באחרים בעלי ערך קלורי פחות.

 

בחרו לאכול רק מה שבאמת אוהבים

ותרו על מה שברור שהוא עתיר קלוריות או אכלו ממנו במידה.

 

בין הארוחות הגדולות אכלו ארוחות קטנות וצנועות

ארוחות כאלו יאפשרו לכם שלא להגיע לארוחת החג "מורעבים". לדוגמא: יוגורט עם תאנה יבשה או אגוזים, ירקות חתוכים, ביצה קשה וחצי מצה או שתייה חמה בליווי חצי מצה מרוחה בריבה או בדבש.

 

שתו הרבה

רצוי לשתות הרבה מים ולהיזהר משתייה מרובה של יין או משקאות מתוקים עתירי קלוריות.

 

הרבו באכילות ירקות ופירות וכן מזון דל בשומן

בארוחת החג נסו לכוון עצמכם למאכלי הירק ולקינוחי הפירות. כמו כן נסו להכין מזונות דלי קלוריות שיהיו בהישג יד. אכילת פירות וירקות גם תסייע לכם למנוע את בעיית העצירות שהיא תוצר נלווה אפשרי לאכילת מצות.

 

המשיכו לעסוק בפעילות גופנית

בחג אנחנו יושבים ונחים הרבה. גם אם הקפדנו על אכילה בהתאם לקצובה הרצויה, עדיין רצוי להשתדל ו"לשרוף" עודפי קלוריות על ידי ביצוע פעילות גופנית.

 

אל תענישו את עצמכם בצום ביום שלמחרת הארוחה

מניעת השמנה בחג טמונה לא רק בסוג המזון שאנו צורכים, אלא גם ביכולת לשמור על שגרה. לכן, נסו לעמוד במגבלות שקבעתם לעצמכם לארוחת החג ולחג כולו, וגם אם חרגתם משמעותית אל תצומו, אלא נסו לבצע התארגנות קולינארית מחודשת.

 

ומה בתפריט?

 

ארוחת החג המסורתית עשויה להיראות כך:

 

המאכל המסורתי 

ערך קלורי (קק"ל) 

חלופה 

4 כוסות יין  612  מיץ ענבים - 360 קק"ל 
חרוסת-תערובת של תמרים אגוזים תפוחים ופירות אחרים. – 2 כפות (כ- 50 גר') 160  
כרפס-סלרי  ללא הגבלה   
2 מצות  320 מצה קלה - 160 קק"ל 
חזרת/חסה  ללא הגבלה   
ביצה  80   
1 כף גדושה כבד קצוץ (כ- 60 גר' )  100   
2 קניידלעך  200   
מרק עוף צח 40-60   
2 קציצות דג- גפילטע פיש   200   
תפוח אדמה אפוי  100  
מנת בשר בקר או עוף 250-400   
מנה אחרונה – עוגה עשירה 400 עוגיות בוטנים וכוס תה צמחים – 300 קק"ל 
שתייה נוספת מים / סודה / שתייה דיאט  
סה"כ לארוחה כ-2,600 קק"ל כ-2,000 קק"ל 

 

 
הדפסשלח לחבר

כתבות נוספות בנושא תזונה ודיאטה

דלג על Banners
Banners
בית ספר לסיעוד
דלג על Banners
Banners
נשים ויולדות
דלג על Banners
Banners
ילדים
דלג על Banners
Banners
רפואה משלימה
דלג על Banners
Banners
טיפ יומי
דרונט בניית אתרים
דלג על בר תחתון
בר תחתון
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד