תת אתר נשים

אודות מלר"ד נשים ויולדות

אחראית מיון נשים: ד"ר רנת ריינס כרמל

אחות אחראית: מיה ספיר

 

מיקום: מיון נשים ויולדות ממוקם בקומת הכניסה בבניין האשפוז החדש של בית החולים.

 

אוכלוסיית היעד: המיון משרת הן את אוכלוסיית היולדות והן נשים עם מגוון בעיות גינקולוגיות. הפנייה לחדר מיון היא חופשית, ללא צורך בתיאום מראש, לכל אישה החפצה בכך. הבדיקה במיון כרוכה בתשלום, אלא אם הפונה הגיעה עם מכתב הפניה מרופא או אושפזה. 

 

סיבות הפניות למיון: הבעיות שבגינן פונות נשים למלר"ד נשים הן רבות ומגוונות. הסיבות השכיחות הן: הפלות מוקדמות, כאבי בטן, דימומים לא סדירים, דלקות בנרתיק ושלל סיבוכי היריון ומשכב הלידה.  

 

המיון נותן טיפול ראשוני לנפגעות תקיפה מינית, תוך שאיפה להעברתן למרכזים הארציים המתמחים בכך – בית החולים בני ציון בחיפה או וולפסון בחולון. 

 

תהליך קבלת האישה במיון: לאחר פתיחת תיק מיון אצל הפקידה בכניסה, מתקבלת האישה על ידי אחות ממיינת אשר מבררת את סיבת הפנייה למיון, מבצעת בדיקות לחץ דם, דופק וחום, ובמידת הצורך לוקחת בדיקות שתן ודם ראשוניות לצורך קיצור זמן הטיפול. האחות קובעת את מידת הדחיפות של כל מקרה ויש לזכור כי התור לבדיקת רופא נקבע לעתים קרובות לפי דחיפות המקרה ולא על פי זמן הגעתה של האישה. לפיכך לעתים נאלצות הנשים להמתין בשל טיפול במקרים מורכבים או דחופים. (ליולדות משבוע 26 להריון מבוצע ניטור עוברי של כ-20 באופן שגרתי).  

 

בהמשך, ולפי תורה, נבדקת האישה על ידי רופא נשים באחד משלושת חדרי הבדיקה במיון. 

  

כל חדר בדיקה מצויד באופן מלא, כולל מיטת בדיקה גינקולוגית עם כל הציוד הנלווה, מכשיר לניטור עוברי ומכשיר אולטרה סאונד. יש לציין כי בזמן ההמתנה קרובי המשפחה של האישה מחכים באזור המתנה בצמוד לחדר המיון, וזאת על מנת לשמור על פרטיות הנשים הנבדקות, אך כל אישה רשאית להיכנס עם מלווה לבדיקת רופא.  

 

לאחר הבדיקה קובע הרופא את המשך הטיפול באישה, כולל האם יש צורך בבדיקות דם או שתן נוספות, ביצוע אולטרה סאונד ביחידת האולטרה סאונד הסמוכה, בדיקות הדמיה נוספות או הפניה לייעוץ של רופא אחר (כגון רופא פנימאי, כירורג, אורתופד וכו').  

 

בסמוך לחדר המיון נמצאת יחידת האולטרה סאונד המצוידת במכשירים חדישים ביותר ומאוישת על ידי צוות טכנאיות ורופאים מומחים בתחום האולטרה סאונד. כאמור, במידת הצורך תופנה האישה ליחידה לצורך ביצוע בדיקה ממוקדת יותר.  

 

הטיפול במיון: בתום הבירור נקבעת תוכנית הטיפול לאישה, כולל אפשרות לקבלת טיפול ראשוני במסגרת המיון (כגון נוזלים או תרופות דרך הווריד), שחרורה עם טיפול מתאים לביתה או אשפוזה באחת ממחלקות המערך הגינקולוגי או המיילדותי. אם מתקבלת החלטה על צורך בהמשך בירור וטיפול במסגרת אשפוז, צוות המיון משלים את כל הפרוצדורות הנדרשות כולל פתיחת תיק אשפוז, קבלה רפואית, אספקת לבוש מתאים (אם האישה מעוניינת) והעברת המטופלת למחלקת אשפוז הנמצאת בקומה ראשונה בבניין החדש או לחדר לידה.  

 

 

 
הדפס
נשים - הפריה חוץ גופית
נשים - לידה טבעית
נשים - מרפאות חוץ
נשים - רצפת אגן
נשים - מעבדת מחקר
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד