הדר דף הבית בלי JCI

היחידה לדימות השד

הנהלה

מנהלת מכון הדימות: ד"ר אליסיה נכטיגל

מנהלת היחידה לדימות השד: ד"ר נטליה קוחונובסקי

לראש העמוד לראש העמוד

צוות

רנטגנאית אחראית: תגריד יונס
לראש העמוד לראש העמוד

אודות היחידה

היחידה לדימות השד של המרכז הרפואי הלל יפה עוסקת בגילוי מוקדם של סרטן השד, תוך שימוש במספר אמצעי דימות, מהמתקדמים והחדשניים בתחום, וזאת, בהתאם לצורך: ממוגרפיה דיגיטאלית, כולל טומוסינטזיס לצורך סקר ואבחון, אולטרה-סאונד, ביופסיות בהכוונת אולטרה-סאונד וממוגרפיה עם טומוסינטזיס, סימונים לפני ניתוח, הכנסת קליפים לפני טיפול כימותרפיה ועוד.

 

היחידה עושה שימוש במכשור מתקדם וחדשני ביותר, שחלקו קיים במרכזים גדולים בודדים בישראל (כגון ממוגרפיה עם טומוסינטזיס וביופסיה בהכוונת טומוסינטזיס) וחלקו יחיד מסוגו בארץ (אולטרה-סאונד אוטומטי רובוטי לסריקת כל נפח השד).

 

 

השירותים הניתנים במסגרת היחידה

 

ממוגרפיה דיגיטאלית, כולל טומוסינטזיס, לצורך סקר ואבחון – צילום רנטגן של השד בשיטת הטומוסינתזיס – בדיקת ממוגרפיה תלת-ממדית במהלכה נרכשים מספר צילומים של השד בזוויות שונות, בחתכים (פרוסות) דקים של 1 מ"מ, המאפשרים לראות את מרקם השד באופן ברור ומדויק יותר, לזהות נגעים בשד ללא חפיפה של רקמת השד הסמוכה, כפי שקורה בבדיקת הממוגרפיה הרגילה, שהינה דו-ממדית. יתרון נוסף של שיטה זו היא האפשרות לשחזר את התמונות לתמונות שד רגילות, ללא תוספת קרינה אליה נחשפת האישה בבדיקת ממוגרפיה. הטכנולוגיה החדשה מתאימה במיוחד לנשים בעלות שד עם מרקם סמיך (רקמה בלוטית גבוהה יותר מרקמת שומן), האופייני במיוחד לנשים צעירות ולחלק מהנשים בגיל המעבר המקבלות טיפול הורמונלי.

 

ממוגרפיית סקר – בדיקת רנטגן של שד האישה ללא תסמינים. ממוגרפיה הינה הבדיקה היחידה המאושרת כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן השד. על פי הנחיות משרד הבריאות, כל אישה בין הגילאים 74-50 זכאית כל שנתיים לבדיקות ממוגרפיה במסגרת תכנית הסקר הארצית. עם זאת, מומלץ להתחיל לבצע בדיקות ממוגרפיה מגיל 40, כל שנה-שנתיים, בהתאם להנחיות של הרופא המפענח. ניתן להמשיך ולבצע בדיקות ממוגרפיה כל שנה-שנתיים גם מעבר לגיל 74 – אין הגדרת גיל עליון שממנו ממוגרפיה אינה מועילה.

 

ממוגרפיה אבחנתית – בדיקת רנטגן שד של נבדקות בעלות סימנים או תסמינים של מחלת שד, נבדקות שעברו ממוגרפיית סקר ובה נתגלו ממצאים הדורשים המשך בירור, או נבדקות בעלות ממצאים ממוגרפיים הדורשים המשך מעקב.

 

ממוגרפיה תחת הזרקת חומר ניגוד – בדיקת ממוגרפיה תחת הזרקת חומר ניגוד. בדיקה זו מתבצעת במקרים מיוחדים לשם קבלת תוצר אבחון מדויק יותר.

 

אולטרה-סאונד – בדיקה ללא קרינה באמצעות המכשיר החדיש ביותר, המשמשת כבדיקה משלימה לבדיקת הממוגרפיה או לבירור ממצא נמוש בשד. האולטרה-סאונד מאפשר להבדיל בוודאות בין ציסטות (גושים המכילים נוזל ושפירים) לבין גושים סולידיים, שאינם נוזליים. יתרה מכך, ניתן גם להבדיל בין גושים שפירים לבין גידולים ממאירים.

 

אולטרה-סאונד אוטומטי רובוטי לסריקת כל נפח השד – בדיקה זו מבוצעת באמצעות מכשיר חדשני ויחיד בארץ לסריקת כל נפח השד. בדיקה באמצעות המכשיר הרובוטי לסריקת אולטרה-סאונד אוטומטי של השד נותנת מענה לבעיה של מרקם שד סמיך ומאפשרת לבצע השלמה לבדיקת הסקר השנתית/דו-שנתית באמצעות מכשיר האולטרה-סאונד. סריקה שיטתית ואחידה של כל נפח השד מתבצעת אחת לתקופה וניתנת להשוואה ולמעקב אחר ממצאים.

 

ביופסיה בהכוונת ממוגרפיה (כולל בהכוונת טומוסינטזיה) או אולטרה-סאונד – במקרה שנמצא ממצא לא ברור, המשך הבירור הוא על ידי ביופסיות. בביופסיה משתמשים במקרים שבהם קיים סיכוי משמעותי כי מדובר במרקם רגיל, ובמקרים בהם חושדים כי הממצא הוא סרטני ויש צורך בהוכחה חד-משמעית, על מנת לתכנן את הניתוח, את מהלכו, ו/או את הטיפול הכימותרפי קודם לכן. האפשרויות הקיימות בתחום בירור זה הן ביופסיות פתוחות (חדר ניתוח) וביופסיות סגורות. במסגרת המכון מבוצעות ביופסיות סגורות בלבד.

 

בדיקה בתהודה מגנטית (MRI) – בדיקת MRI היא הבדיקה הרגישה ביותר לאיתור סרטן שד. הבדיקה היא ללא קרינת רנטגן. במהלך הבדיקה מזריקים חומר ניגוד – גדוליניום – לווריד הנבדקת, השוכבת על הבטן במשך הבדיקה, כ-25 דקות. אינדיקציות לבדיקת MRI: נשאיות גנטיות, נשים בסיכון גבוה, מעקבים אחר ממצאים בבדיקות קודמות, חולות מאובחנות כקרצינומותת להמשך בירור ממצאים בממוגרפיה או סונר, נשים בעלות שתלי סיליקון.

 

ביופסיית שד בהנחיית MRI - ביופסיית שד בהנחיית MRI היא בדיקה המיועדת לנשים אשר עברו MRI שד שהדגים ממצא חשוד שדורש דגימה. הבדיקה מתבצעת בשכיבה על הבטן ובהרדמה מקומית, ומערבת הזרקת חומר ניגוד מסוג גדוליניום. במהלך הבדיקה נעשית סריקה הדומה לבדיקת MRI שד רגילה וביופסיה. למידע נוסף על הבדיקה >>

לראש העמוד לראש העמוד

מידע שימושי

היחידה לדימות השד נמצאת בבניין אשפוז ב' (החדש), בקומה 1-.

 

שעות הקבלה הן בימים א'-ה', בשעות 15:00-8:00.

 

קבלת השירות מותנית במכתב הפניה של הרופא המטפל או כירורג שד או רופא נשים וטופס התחייבות של המבטח הרפואי.

 

טלפון: 04-7748322

 

פקס: 04-7748306

 

דוא"ל: [email protected]

 

לראש העמוד לראש העמוד

מידע נוסף

שאלון לנבדקת לפני ממוגרפיה »
לראש העמוד לראש העמוד
הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד