הדר דף הבית בלי JCI

לידה בימי קורונה

האם בטוח להגיע ללדת בבית החולים?

בטוח להגיע ללדת בבית חולים גם בתקופה זו. נשים בהריון ממשיכות להגיע לחדרי המיון ולחדרי הלידה על פי אינדיקציות מיילדותיות, כמו בימים שגרתיים.
לראש העמוד לראש העמוד

לאן מגיעה יולדת חשודה לקורונה?

המרכז הרפואי הלל יפה פתח מתחם ייעודי ונפרד ליולדות חשודות לקורונה – מתחם יהלום. נשים בהריון החשודות לקורונה בגלל סימפטומים מתאימים או שהיו בבידוד או ששהו בקרבת חולה מאומתת, עוברות ישירות למתחם זה. צוות ממוגן יבדוק את היולדת, תילקח ממנה בדיקת קורונה והאישה תמתין במתחם הייעודי עד לקבלת התשובה. אם הלידה החלה, היא תתבצע בחדר לידה מאובזר היטב באותו המתחם. אם התשובה תהיה שלילית, האישה תעבור לחדר לידה רגיל. יש לציין כי כל יולדת, חשודה או מאומתת, שמגיעה בכוחות עצמה, חייבת לדווח בשער על מצבה והצוות הרפואי יטפל בה בהתאם. כמו כן, נשים בריאות ואסימפטומטיות ממשיכות להגיע למיון יולדות באופן רגיל ושגרתי.
לראש העמוד לראש העמוד

כמה מלווים אפשר להכניס לחדר לידה?

על פי הנחיות משרד הבריאות, כל יולדת רשאית להכניס מלווה אחד בלבד, בריא ללא סימפטומים, ולא ניתן להחליפו במלווה אחר. על המלווה והיולדת לעטות מסכה.

 

 


חדר לידה במתחם יהלום לנשים עם חשד למחלת קורונה

לראש העמוד לראש העמוד

האם תקופת האשפוז לאחר הלידה התקצרה?

משך האשפוז לאחר לידה רגילה קוצר ל-36 שעות. במידה שיולדת מעוניינת להישאר 48 שעות, כנהוג בימים רגילים, נשתדל להיענות לבקשתה. יולדת לאחר ניתוח קיסרי נשארת ביום הניתוח ושלושה ימים לאחריו, כפי שמקובל בשגרה. במידה שהאם מעוניינת להשתחרר כעבור יומיים, עליה לחתום על טופס סירוב אשפוז ושחרור באחריותה.
לראש העמוד לראש העמוד

האם ניתן לבקר יולדות לאחר לידה במחלקת יולדות?

כל יולדת רשאית למבקר אחד קבוע. ניתן להחליף מבקר פעם אחת ביום. ניתנת אפשרות לנשים בלבד להישאר ללון לצד היולדת.
לראש העמוד לראש העמוד

היכן מאושפזת יולדת חולת קורונה?

היולדת תאושפז במחלקת קורונה נפרדת ומבודדת, בה מאושפזים יתר חולי הקורונה. במהלך האשפוז היולדת תקבל את כל הטיפול הנדרש.

באשר ליילוד, המלצת משרד הבריאות היא להפריד בין האם והיילוד מיד לאחר הלידה ועד לקבלת תשובת דגימה של היילוד. התינוק מועבר לחדר נפרד בפגייה והטיפול בו נעשה על ידי צוות המחלקה. במידה שהאם והיילוד חשים בטוב והיילוד נדבק אף הוא, הם יוכלו לשהות יחדיו במחלקת קורונה, תוך השגחה של אחיות מהאגף. במידה שהיילוד נמצא שלילי, משרד הבריאות ממליץ על הפרדה בינו לבין האם עד לקבלת שתי דגימות אימהיות שליליות בהפרש של לפחות 24 שעות.

לראש העמוד לראש העמוד

האם ניתן להניק?

עד כה לא הוכחה העברת הנגיף דרך חלב אם. עם זאת, פעולת ההנקה כרוכה במגע ישיר וקרוב בין היילוד לאמו, כך שקיימת אפשרות להעברת הנגיף באמצעות חשיפה להפרשות מדרכי הנשימה או ממגע. במידה שהאם אינה חולה, אין מניעה מהנקה ואף מומלץ להניק. אם מדובר באם שחולה בקורונה, היא רשאית להחליט אם התינוק יישאר במחיצתה או יאושפז במחלקת יילודים. במידה שהתינוק מופרד מהאם, האם רשאית לשאוב חלב תוך הקפדה יתרה על היגיינה: שטיפת ידיים לפני כל שאיבה ואחריה וחיטוי הבקבוקים והמשאבה על פי ההנחיות. החלב השאוב יועבר על פי הנחיות המיגון למחלקת פגייה וצוות המחלקה יאכיל את היילוד.

 

 


יולדת לאחר לידה במתחם הייעודי

לראש העמוד לראש העמוד
הלל יפה אונליין צד
בית ספר לסיעוד
נשים ויולדות
ילדים
סרטונים
ניהול תכנים:
עבור לתוכן העמוד